SMUTNÉ VZPOMÍNÁNÍ

 

Tehdy mi bylo třicet let. Socialistický režim jsem měla dokonale zažitý, vždyť nic jiného jsem neznala - narodila jsem se v tom režimu, vystudovala, pracovala, vychovávala děti. Revoluce - přišlo to jako blesk z jasné oblohy. Prvním zprávám jsme ani  věřit  nemohli! V televizi a v rádiu nic nedávali, byla to jen šuškanda a tak se jedna známá vypravila do Prahy - podívat se, co se děje, zda-li se vůbec něco děje. Bylo to tak neuvěřitelné - prý jsou plné ulice lidí, všude se zapalují svíčky, policajti rozhánějí studenty vodními děly... Bylo to něco tak nečekaného a neuvěřitelného: spíše bych uvěřila, že v Praze přistáli mimozemšťani  než že začala revoluce, že socialistický režim padne. Následovalo období plné přímo nádherné a všudeprostupující euforie -  když jsme vycházeli do ulic všichni a viděli jsme, že komunističtí pohlaváři můžou jen přihlížet, že s  tím nic  nedokážou  udělat. V každém městě byli lidé na náměstích. Byla nás obrovská síla - bylo nás statisíce a možná i miliony a ta hrstka nahoře mohla jen přihlížet. Ano, nás je většina, v tom je naše síla, jen se ji bojíme projevit. Po 22 letech se z nás stali větší zbabělci než za bývalého režimu. V té době se mnoho mých iluzí zhroutilo. Iluzí, ve kterých jsem byla vychována a kterým jsem věřila. Neměla jsem jiné informace, než ty "oficiální", než to, čím nás strana a vláda denně krmila. Ráda na to vzpomínám. Na to nadšení, na tu jednotu všech lidí, jak jsme všichni táhli za jeden provaz. Nezapomenu na ty naděje, kterým jsme věřili a toužili po jejich naplnění.

Tím horší je po 22 letech moje zklamání. Režim, který máme teď je milionkrát horší, krutější a zákeřnější než byli komunisté. Neexistence práva a spravedlnosti mne osobně trápí a bolí. Věznice jsou nevinnými plnější než za komoušů. Právo a spravedlnost je vyhrazena jen pro ty, kdo na to mají. Propaguje se antirasismus pod záminkou "humánnosti" - ti takzvaně "nepřizpůsobiví" jsou zákonem chránění a tak máme tady "rasismus naopak"! Nechali jsme si rozkrást republiku a nikdo za to nenese odpovědnost. Velkozloději a tuneláři jsou zákonem chráněni (mají na to). Zkorumpovaná vláda je naprosto neschopna cokoli změnit v zájmu občanů - jsou to jen poskoci Bruselu a bojí se jednat samostatně v zájmu nás, občanů. Pokolikáté už od roku 1989 si máme utahovat opasky?! Ne, je potřeba opět vyjít do ulic a na náměstí. Jenže - aha! - jsme natolik připos*aní, že už to nedokážeme. V roce 1989 jsme neměli co ztratit, ale teď? Ale nebojme se, zakrátko opět nebudeme mít co ztratit a tak se snad opět náš národ probudí...

Nejhorším a největším zklamáním je pro mne pak zjištění, že nešlo o spontánní vzedmutí lidu, ale o dloho připravovanou akci! Byli jsme všichni podvedeni! Naše vlast se stala odbytištěm nekvalitních potravin a výrobků a DRANCOVANOU KOLONÍ!

Július Fučík kdysy řekl (Reportáž psaná na oprátce): "Lidé, bděte!"

Dnes bych to řekla jinak:

LIDÉ, PROBUĎTE SE!

 

*o*o*o*o*o*o*o*o*o*o*o*o*o*o*o*o*o

Dodatek 17.11.2017:

V létě byli u nás na dovolené bratr se synem. Synovec si z nás, starších, dělal srandu - prý máme, co jsme chtěli, byli jsme to my, kdo na náměstích chřastili klíči! Dotklo se mně to. My jsme byli podvedeni! Chtěli jsme demokracii - tu dodneška nemáme, mám pouze DEMOKRATURU. Cenzura je stokrát horší, než za komančů. Z médií nemáte šanci dovědět se pravdu. Svoboda slova - škoda mluvit! Každý, kdo se odváží mít vlastní názor, odlišný od toho, co hlásají média, je okamžitě označen jako rasista či xenofob. Všude přítomná PROPAGANDA A IDEOLOGIE je horší než za éry fašistů a komunistů dohromady! A dále - inkluze, multikuluraismus, gender... Všechno toto ničí LIDSTVÍ v nás a je přímo PROTI BOŽÍM ZÁKONŮM!!!

Ano, můžeme cestovat. Může si to ale dovolit každý? Máme super a hypermarkety plné zbytečností, namísto jídla umělé náhražky, máme bezdomovce, věznice plné nevinných lidí. Kdo si může dovolit kvalitní potraviny? Zdravotnictví je v rozkladu, sociální systém vyhovuje pouze parazitům. každá nemorálnost je vyzvedávaná, div že ne jako svatost. Děti jsou odmalička indoktrinovány protilidskou ideologií, výchova dětí je záměrně psychologicky určována tak, aby dětem mrzačila duši a zdravý úsudek. Je toho mnoho. Mnohé bylo špatné v bývalém režimu. Jenže to, v čem žijeme teď, je tisíckrát horší!