ROUŠKIÁDA II

 
 
Již dlouho, mnoho měsíců, chodím všude bez roušky. Byla jsem dnes opět ve Žďáru. Nikde po mne náhubek nechtěli. Ani v lékárně, ani v trafice, ani v Albertu. Narazila jsem až v masně. Již zdálky na mně křičela jedna ze dvou prodavaček, ať si nasadím dusítko. Pro tyto případy mám připravenou řeč. Dneska jsem ji poprvé použila. Vytáhla jsem náhubek z kapsy a řekla: "Protože RESPEKTUJI vás, vaši víru i práci, náhubek si nasadím. Ale zde, před vámi a živým Bohem prohlašuji, že jsem ŽIVÝ A SVOBODNÝ ČLOVĚK a žádný hadr na puse mne nezotročí." Obě prodavačky se bránily, že oni to musí dodržovat, že toto musí od lidí vyžadovat. Že prý přece vím, jaká je situace. Řekla jsem: "TOTO JE POLITICKÝ, NE ZDRAVOTNICKÝ PROBLÉM." Opět jedna z nich opakovala, že ale oni to MUSÍ vyžadovat. Tak já na to: "Já zase MUSÍM ZDE PŘED VÁMI A STVOŘITELEM VYHLÁSIT, ŽE JSEM ŽIVÝ A SVOBODNÝ ČLOVĚK. Rouška mne nezlomí a nezotročí." 
No co... Stejně neměli, co jsem chtěla, a hrdě jsem odkráčela. Tohle není přece jediná masna v našem městě... 
Vím, že si lidé o mně myslí, že jsem šílená krá.a. Uvědomuji si, že jsem pro mnohé rouškofily naprostý blázen. Je mi známo, že pro všechny, kteří tomuto obrovskému podvodu uvěřili, jsem nezodpovědný živel, který všechny "zodpovědné" ohrožuje.
Když jsem zdravá a oni mají tu odpornost na puse, jak je tedy ohrožuji?
 
 
Z nošení roušek se stala móda. Je to in, mít na puse ten hadr, který ničí člověku imunitu a poškozuje zdraví... Roušky černé, růžové, potištěné... Všechny vás ničí a je jedno zda máte na roušce srdíčka či lebky. Proč lidé tolik milují něco, co je ničí, a činí z nich otroky? Náhubek je - kromě jiného - symbolem podřízení a otroctví. Je to jen díky zuřivé mediální propagandě? 
Zamysleli jste se někdy, jak je možné, že špinavé, použité roušky se válejí všude? Nejde náhodou o nebezpečný zdravotnický odpad? Nemělo by být s rouškami nakládáno podle toho? Myslím si, že by u každého odpadkového koše měla stát zvláštní nádoba na použité roušky. To nikomu nevadí, že tyto tlamokryty, plné plísní, virů a bakterií se odhazují všude možně i nemožně? 
Ti zodpovědní milovníci náhubků jsou první, kteří onemocní. Zato my, ti nezodpovědní, můžeme žít v plném zdraví a plnohodnotným životem. Představte si, že pořád se najdou aktivisté, kteří ani na vlastní balkon nevyjdou bez náhubku. 
Tím, že se použité roušky všude válí, zvyšuje se virová zátěž našeho životního prostředí. Teď už si vládnoucí tajtrlíci nebudou muset cucat čísla z prstu. Opravdu bude hodně nemocných. To proto, že ti "zodpovědní" nosí hadry na puse a vdechují pořádnou nálož virů, bakterií a plísní. Není lepší volně dýchat? Co je zlého na tom, že namísto hadru na puse posiluji svoji iminitu dechovými cvičeními, pobytem v přírodě, příjmem potravinových doplňků a celkově zdravým životním stylem?